Kireçlenme, kemiklerin ucunda iz vadi kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye temellayabilir. Bu kondisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıavratr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha çokça görülür. Başkaca alçak yük taşımak kadar şiddetli fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, daha çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da bel kemiği nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, dal, bel ve temelparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Mebzul iyi sutaş tüketin. Deniz, eklemlere takviye sağlar. Bu yüzden her zaman en az 8 çamçak sutaş içmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, katık kadar yüksek kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Göverti ve sonuç tüketin. Kemik sağlığı için, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüksek olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin çokça kurumı sonucunda idrarla baş başa kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlığını mukayyet olmak için kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kadar protein bakımından servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından servet sahibi olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer için. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu için, kemiklere takviye evet. Başkaca kireçlenmeden meydana gelen dertlara ve şustalıkkinliğe de âlâ hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak için yemeniz gerekenler; Yapılan aralıkştırmalara nazaran sonuç ve sebze bakımından servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin içli bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kadar sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.